Every Piece of Jewelry Tells a Story…

Verlovingsringen in witgoud zijn dé trend van dit huwelijksseizoen

Elk jaar zijn er weer nieuwe trends te ontdekken op het vlak van huwelijksmode. En dat is dit jaar niet anders. Een van de meest opvallende tendensen is witgoud. Dit materiaal duikt steeds vaker op in verlovingsringen en trouwringen.

Wat is witgoud eigenlijk?

First things first; wat is witgoud?

Witgoud is een metaal dat niet in de natuur voorkomt, maar door mensen wordt gemaakt. Dat kan op twee manieren:

  1. Door een gouden juweel te bedekken met een dun laagje rodium (een metaal met een witte kleur)
  2. Door een legering te maken van goud met palladium, nikkel of zilver

Het wordt weleens verward met platina. Maar witgoud heeft nog een subtiele gouden schijn die voor een luxueuze uitstraling zorgt.

Verlovingsringen in witgoud

De verkoop van witgoud stijgt. Ontwerper van gouden verlovingsringen Wim Meeussen legt uit waarom:

“Ik ben als goudsmid actief sinds 1987. Over al die jaren heb ik verschillende trends gezien. Rond de eeuwwisseling was bijvoorbeeld geel goud erg populair. En ook roségoud werd op een bepaald moment veel gekozen. Maar de laatste tijd is witgoud aan een opmars bezig. Waarschijnlijk omdat veel celebrities voor een verlovingsring in witgoud kiezen. Bruidsmagazines spelen hierop in, wat zich vertaalt in een serieuze boost van de verkoop.”

Makkelijk te combineren

Het grote voordeel van verlovingsringen in witgoud is dat ze makkelijk te combineren zijn met andere sieraden. Ze gaan goed samen met bijvoorbeeld een zilveren halsketting, maar ook met oorbellen in geel goud. Dat maakt ze bijzonder veelzijdig. Wil je jouw look compleet maken? Koop dan witgouden bruidsjuwelen in dezelfde stijl als jouw verlovingsring en/of trouwring. Op deze manier vormt alles één geheel.

Related Posts