Every Piece of Jewelry Tells a Story…

Keeperskleding: vooral in fluorescerende kleuren

Ben jij keeper? Dan heb je wat betreft keeperskleding heel erg veel te kiezen. Perfect, want keepers zijn vaak ijdel en willen er gewoon goed uitzien tussen de palen. De keeperskleding is niet alleen opvallender en fraaier geworden, de moderne kleding biedt bovendien extra bescherming aan de verschillende ledematen. Keeperskleding heeft een vlucht genomen, dit tot groot genoegen van de keeper zelf. 

Keeperskleding is afwijkende kleding

Keeperskleding wijkt af van dat van de andere tien spelers in het veld. De keeper neemt dan ook een bijzondere plaats in binnen een team. Zo is hij of zij de enige die de bal in de handen mag pakken, uiteraard wel binnen het zestienmetergebied. Om die reden moet het shirt van de keeper afwijken van dat van de rest van de veldspelers. Keeperskleding is in de loop der jaren sterk verbeterd. Vroeger was feitelijk alleen de kleur anders. Nu echter, is met name steeds meer aandacht besteed aan de bescherming die de kleding biedt.

Rugnummer 77 of 99 op de rug

Kijken we naar het keepersshirt, dan zien we vaak een shirt in fluorescerende kleuren. Op de achterzijde zie je vaak rugnummer 1, al wordt hier ook steeds vaker in gevarieerd, Een doelman met rugnummer 77 op de rug zie je bijvoorbeeld ook steeds vaker. Het shirt ziet er niet alleen flitsend uit, het biedt op de juiste plaatsen vaak ook bescherming. Dit bijvoorbeeld bij de elleboog en op de borst. Aan de andere kant zie je ook wel keepersshirts met korte mouwen. Niet echt goed voor de ellebogen, want die krijgen nogal wat te verduren tijdens het vele vallen van een doelman. Dat vallen kan zomaar een blessure aan de slijmbeurzen opleveren en dan lig je er zomaar enkele weken uit. Het is dus verstandiger om altijd te kiezen voor een shirt met lange mouwen. 

Extra ondersteuning van de keepersbroek

Binnen de keeperskleding neemt ook de keepersbroek aan belangrijke rol in. Heb jij een lange broek, dan krijg je een strak zittende broek, met extra bescherming voor de heupen en de knieƫn. Bij een korte broek is er vaak alleen extra ondersteuning bij het heupgedeelte. Wat voor de keepers ook al erg belangrijk is, zijn de keepershandschoenen. Wat betreft keepershandschoenen is er bijzonder veel te kiezen tegenwoordig. Er zijn steeds meer merken op de markt gekomen en de handschoenen zien er niet alleen flitsend uit, ze bieden ook nog eens optimale ondersteuning aan de hand en zeker aan de vingers. Omdat de handschoenen ook steeds langer worden, kan ook extra ondersteuning geboden worden aan de polsen, bepaald niet onbelangrijk voor de keeper.

De sokken en schoenen wijken niet af van die van de andere spelers

De sokken? Die wijken wat betreft keeperskleding alleen qua kleur af. Sokken bieden vaak ook geen extra bescherming. Ook de schoenen van een doelman zijn gelijk aan die spelers in het veld dragen. Daarbij lijkt de zwarte voetbalschoen bijkans uitgestorven. Zeker voor de oudere voetballiefhebbers is dat overigens iets wat maar lastig te accepteren is. 

Related Posts