Every Piece of Jewelry Tells a Story…

Oorbellen Stijl Gids: Oorstekers, Hangers Of Toch Oorringen?

Oorbellen bestaan in allerlei soorten en maten. Het hangt een beetje van je persoonlijkheid af welke soort oorbellen het best bij je passen. Er zijn mensen die altijd hetzelfde type oorbel dragen. Je kunt ze er bijna in uittekenen. Er zijn dames die echt altijd grote ringen in hebben, terwijl anderen nooit verder zullen gaan dan een klein knopje op het oor. Welke stijl past precies bij jou of vind je het leuk om te variëren?

Oorstekers
Er is genoeg keus als je gewoon een oorbel zoekt die als knopje op je oor zit. Kies een kleur, vorm of materiaal waar je je plezierig bij voelt. Zorg ervoor dat de steker nikkelvrij is zodat je geen last krijgt van eventuele allergische reacties. De kwaliteit van de steker zelf en de vleugeltjes om de steker vast te zetten kunnen ook belangrijk zijn, maar de knop zelf maakt natuurlijk de meeste indruk. Kies eens een leuk model met verschillende soorten metalen of kleuren. Leuk om eens een wat opvallender of chique oorsteker te dragen. Kijken of je beste vrienden het zien.

Oorhangers
Een oorbel heet een oorhanger zodra er een deel van de oorbel onder de lel hangt. Dat kan vanaf een steker, een haak, een klip of een draad hangen. Kijk eens welk model je fijn vindt of mooi op je oor staat, want zo heeft iedereen weer zijn eigen verhaal. Grotere lellen of de positie van het gaatje waardoor de ene hanger beter staat dan een andere. Er is een grote keuze aan oorhangers. Zo zijn er hangers die van zilver, goud of een ander metaal zijn, of kan je kiezen uit (halve) edelstenen of kunststof materialen. Je kunt het zo gek niet bedenken. Sommige oorhangers stralen een luxe uit, anderen zijn juist een stuk speelser. Oorhangers variëren in lengte van net onder het oor tot op de schouder.

Oorringen
Ook oorringen zijn er in alle soorten en maten en worden ook wel creolen genoemd. Het mooie van een oorring is dat deze op het oor begint en toch wat lengte heeft. Er zijn oorringen die bijna 10 cm groot zijn, daar moet je dan wel even aan wennen. Ze zijn wel helemaal in de mode dit jaar.
Kies oorringen die van mooi materiaal zijn gemaakt en goed sluiten. Aan de kleinere creolen kan je ook een hanger hangen die je iedere dag kunt variëren. Ga eens op zoek naar de perfecte oorring. Je vindt hem vast en zeker en zult ze vaak dragen.

Related Posts