Every Piece of Jewelry Tells a Story…

Over de nieuwe Samsung Galaxy Watch 6 bandjes

De Samsung Galaxy Watch 6-serie is gelanceerd met een nieuwe functie wat betreft de bandjes. Zowel de Galaxy Watch 6 als de Galaxy Watch 6 Classic zijn sinds begin augustus van dit jaar uitgebracht. Er waren niet zo veel veranderingen en het ontwerp leek erg op dat van de vorige generatie.

De verandering van de bandjes is een van de grotere verkoopargumenten van de Galaxy Watch 6-serie geworden. Het belooft bandjes die ‘One Click easy’ zijn om te wisselen voor een nieuwe. Op de achterkant van het bandje zit een knop waarmee je het bandje gemakkelijk kunt vast- en losmaken. Maar hoe gemakkelijk zijn deze nieuwe bandjes? En wat is er veranderd aan de Galaxy Watch bandjes?

Hoe de nieuwe Samsung Watch 6 bandjes werken

De nieuwe Galaxy Watch 6 bandjes hebben een knop aan de achterkant van het bandje. Druk gewoon op de knop (dit kost wat kracht, bij voorkeur met je nagel) totdat het bandje loskomt. Als je dit doet duwt het systeem de pinnetjes naar binnen zodat je het polsbandje eenvoudig lost kunt halen. Om het bandje weer aan te sluiten, doe je gewoon het omgekeerde. De knop moet goed ingedrukt worden. Het bandje zal op zijn plaats vallen op de bandogen. Als je zeker weet dat het bandje op de juiste plaats zit, kun je het knopje loslaten om het bandje vast te zetten. Controleer voor gebruik of het bandje goed zit. Het zou zonde zijn als je smartwatch op de grond valt.

Hoe de oude Galaxy Watch bandjes werkten

De oudere bandjes werkten met een ander systeem, de zogenaamde QuickRelease pinnetjes. Deze werkten door zelf handmatig de pin open te schuiven en het bandje te verwijderen. Het bandje kon in omgekeerde volgorde weer worden vastgemaakt. Met de nieuwste horlogebandjes is dit proces dus eenvoudiger geworden.

Past mijn oude bandje op mijn Galaxy Watch 6?

Ben je misschien bang dat je oude vertrouwde Galaxy Watch-bandje niet meer op je glimmende nieuwe Galaxy Watch 6 past?  Dan kun je rustig ademhalen. De oudere 20mm bandjes van Samsung, of je nu de 5 (Pro) of 4 (Classic) had, passen nog steeds. Zelfs de meeste bandjes van bijvoorbeeld de Active of Galaxy Watch 3 41mm sluiten ook nog goed aan.

Dus ja, vrijwel elk bandje met een breedte van 20mm past nog goed op de nieuwe Galaxy Watch 6 of 6 Classic. Dit geldt ook voor je oudere bandjes uit eerdere series. Sterker nog, de nieuwe Samsung Galaxy Watch 6 Classic bandjes met een knop werken ook op de oudere Galaxy Watch 4 en 5 series! Een geweldige kleine update als je niet het hele horloge wilt vervangen.

Zijn de nieuwe bandjes eigenlijk beter?

We prijzen Samsung voor de verandering naar dit systeem. Het is zeker handiger voor nieuwkomers. Het maakt het makkelijker om te begrijpen hoe je het bandje moet verwisselen. En het is toegankelijker voor iedereen.

Maar is het ook echt makkelijker? Daar valt over te twisten. We zijn zeker gewend aan het oude pinsysteem en geven er de voorkeur aan omdat het eenvoudiger is om het in lijn te brengen en te zorgen voor een goede pasvorm. In werkelijkheid zijn beide systemen een beetje pietluttig en werken ze niet altijd voor een beginner. De knop, hoewel goed in concept, is nog steeds moeilijk goed in te drukken en het is zeker niet zo gemakkelijk als ‘One Click’ zoals Samsung adverteert.

Related Posts