Every Piece of Jewelry Tells a Story…

Haarspeldjes: Klik-klak, Alligator, Haarclips & Haarcorsages

Van schuifspeld tot haarcorsage, een haarspeld biedt comfort en stijl. Je wilt misschien niet altijd je haar in een staart dragen, maar is het toch wel eens fijn om je haar uit je gezicht te dragen. Dan is een haarspeld je beste optie.

Klik-klak spelden
Misschien heb je nog niet eerder van de naam klik-klak spelden gehoord, maar iedereen die er wel eens een in zijn handen heeft gehad, weet wel hoe een klik-klak speld eruit ziet. Het is de meest favoriete haarspeld die voor het fijne haar van baby’s en peuters wordt gebruikt. Het middelste deel steek je in het haar, waarna je het buitenste deel met een klikkend geluid erbij aansluit. De speld heeft een wat bolle vorm en ligt daardoor mooi op het hoofd. Voor de jongste meisjes is het fijn om te kiezen voor speldjes waar lekkere zachte stof omheen zit. Kies sowieso voor goede kwaliteit speldjes om te vermijden dat er haren afbreken.

Alligator haarspelden
Een ander type schuifspeld is de alligator haarspeld. Hij opent als de bek van een krokodil, eigenlijk zoals de haarspelden die ze bij de kapper gebruiken om je haar even uit de weg vast te zetten. De spelden blijven goed zitten als je er precies de goede hoeveelheid haar mee pakt. Alligator haarspelden worden vaak versierd met grote strikken, bloemen of andere vormen van stof. Leuk voor een vrolijk accent in alle leeftijden.

Haarclips
Je kunt ook een haarclip kopen om een staart te maken. Dat hoeft allemaal niet meer zo strak als vroeger. Vooral het bovenliggende haar mag wat bol worden gezet, dus even je haar oplichten met je vingers voor je de haarclip erin doet. Dan kan je er de hele dag weer mee vooruit.

Haarcorsages
Voor feesten en partijen kan je mooi een opvallend accent in je haar dragen door een mooie haarcorsage te dragen. Kies een neutrale kleur om makkelijk te combineren of juist een opvallende kleur die een goede aanvulling biedt op je outfit. Helemaal klaar voor de bruiloft of hip feest.

Related Posts