Every Piece of Jewelry Tells a Story…

Online Sieraden: Hoe Komen Mensen Aan Sieraden, Stand Van Zaken 2016

Hoe komt iedereen aan zijn sieraden? Waar worden sieraden gekocht? Vroeger werden de echte sieraden altijd bij een juwelier gekocht. Deze kon jou alles vertellen over de kwaliteit van de gebruikte materialen en over de merken erachter. Daarna kwamen er juweliersafdelingen binnen de grote warenhuizen zoals de Bijenkort, V&D etc, en al snel daarna kwamen er gespecialiseerde winkels in het straatbeeld die helemaal op sieraden gericht waren.

Maar hoe zit het eigenlijk met het kopen van sieraden online? Is dit ook zo’n product waarvan men zegt dat er maar weinig online gekocht zal worden? Net als 10 jaar geleden gezegd werd over de schoenenhandel? Die voorspelling is niet helemaal uitgekomen; er is een ondertussen een aardige handel ontstaan in de verkoop van online schoenen. Dan kan de sieradenbranche toch zeker niet achterblijven.

Dus waar moet je op letten als je sieraden online gaat kopen? Ten eerste is het goed om te kijken hoe professioneel de website is opgezet. Kijk eens goed naar het totale aanbod van de website. Daar zitten grote verschillen in. Er zijn kleine leveranciers die zich specialiseren in een bepaalde richting en een specifieke groep aanspreken. Er zijn ook grote leveranciers die een heel breed aanbod hebben. Prijzen variëren vaak en geven een goede indruk over de kwaliteit van de producten. Staan er referenties op de website? Lees die dan eens goed door. Je krijgt al snel een goede indruk hoe de kwaliteit en de service bij het lezen van feedback van eerdere klanten.

De kleine lettertjes
Er zijn verschillende momenten dat het handig is om de kleine lettertjes te lezen. Lees de beschrijving van een sieraad goed door om teleurstelling te voorkomen. Maten en gewichten zijn altijd handig om goed te bekijken. Staat er bij een sieraad specifiek bij van welk materiaal het sieraad gemaakt is? Dan moet dat wel waar zijn. Ook bij het bestellen kan je nog veel te weten komen. Wanneer wordt je sieraad bezorgd? Welk postbedrijf wordt er gebruikt? Op welke manier kan je betalen? Wat is de regeling als je niet helemaal tevreden bent? Hoe is de garantie als je sieraad bij de eerste keer dragen kapot zou gaan? Hoe meer je van tevoren te weten komt, des te geruster kan je zijn als je op de bestelknop drukt.

Handig
Het handige van online shoppen voor sieraden is dat je lekker kunt neuzen tussen de glitters en glamour. Niemand die op je vingers zit te kijken. Bedenk van tevoren even wat je graag wilt hebben, anders laat je je wellicht afleiden door andere sieraden. Geeft jezelf ook een budget en pas dit alleen aan als je precies vindt wat je wilt hebben of als de kwaliteit zo hoog is dat het sieraad dat ook zeker waard is. Kijk even vanaf welk bedrag er gratis bezorgd kan worden. Alle beetjes helpen tenslotte.

Related Posts