Every Piece of Jewelry Tells a Story…

Is de Omega Seamaster ideaal voor bij het water?

Of het nu om je telefoon gaat of om andere zaken waar iets van techniek bij komt kijken, het is vaak niet zo’n goed idee om het in aanraking met water te laten komen. Gelukkig is het tegenwoordig echter steeds moeilijker aan het worden om je spullen dan ook echt stuk te krijgen. Zo zijn veel telefoons tegenwoordig waterdicht en kun je deze dus een keertje in bad laten vallen, zonder dat je dan meteen een hele nieuwe telefoon moet aanschaffen. Dit wil je het liefst ook bij sieraden als horloges. Daar is namelijk ook sprake van techniek en bij veel horloges gaat het fout als er water bij komt kijken. Dat is echter niet het geval met de Omega Seamaster.

Behoed jezelf voor ongelukjes

Het is met name handig om waterdichte spullen bij je te hebben als je ook echt in aanraking kunt komen met water. Natuurlijk is dat in je woning ook mogelijk, omdat je dan misschien onder de douche kunt gaan staan of de afwas gaat doen, maar bij het zwemmen is dit ook het geval. Het is dan altijd even heel goed nadenken of je alles af hebt gedaan voordat je het water in kunt gaan. Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan en de kans is dus groot dat je het wel eens vergeet of misschien al eens bent vergeten. In dat geval is het extra belangrijk om waterdichte spullen te hebben, zoals bijvoorbeeld een Omega Seamaster.

Belang van een waterdicht horloge

Een telefoon neem je waarschijnlijk niet zo snel per ongeluk mee de douche in of het water in als je gaat zwemmen. Over het algemeen ben je je wel bewust van waar je telefoon is. Dat is bij een horloge echter vaak helemaal niet zo. Omdat je je horloge waarschijnlijk grote delen van de dag om hebt, kan het na verloop van tijd zo zijn dat je niet eens meer voelt dat je een horloge draagt. In dat geval is het erg handig als het een Omega Seamaster is. Mocht je dan dus zonder goed na te denken met water in aanraking komen, dan hoef je je geen moment zorgen te maken over de eventuele gevolgen voor je horloge.

Specificaties van de Omega Seamaster

Het allerbelangrijkste van de Omega Seamaster heeft natuurlijk te maken met de mate van waterdichtheid. Hij is niet zomaar een beetje waterdicht of spatwaterdicht, maar een Omega Seamaster is waterdicht tot maar liefst 300 meter diep. Je zou er in theorie dus prima mee kunnen duiken, zonder dat dit problemen zou moeten veroorzaken. Voor de rest zul je vaak te maken krijgen met een mooie roestvrijstalen behuizing en band, die zo typerend zijn voor een mooi Vintage Omega. Daarnaast is het misschien ook wel leuk om te weten dat dit horloge wordt gedragen door James Bond in vrijwel alle films. Sinds Goldeneye in 1995 is het namelijk al zo dat om de pols van James Bond dit specifieke horloge hangt.

Related Posts