Every Piece of Jewelry Tells a Story…

Gouden Armbandjes: Slaven, Fantasie Of Bedelarmband?

Je bent op zoek naar een gouden armbandje voor jezelf of om cadeau te doen en weet eigenlijk niet waar je moet beginnen. Bedenk dan eerst wat voor soort armband je zou willen kopen. Een van de belangrijkste dingen bij een armband is de maat. Een gemiddelde damesmaat is 16-17 cm. Is jouw pols net wat smaller of breder, dan is het wel verstandig om even op de maat te letten. Aan welke hand zal de gouden armband gedragen worden? Misschien om de pols bij het horloge, of juist niet. Armbanden worden ook vaak in setjes gedragen. Ook dan is de maat en stijl belangrijk. Verder moet je kijken of het slot makkelijk genoeg opent en sluit, vooral als je alleen bent als je hem om gaat doen. Zo is er al een hele lijst van dingen waar je op kan letten bij de aanschaf van een gouden armbandje, maar dan heb je er wel heel veel plezier van.

Wat is een slavenarmband?
Een slavenarmband is helemaal rond met een onzichtbaar slot. Het lijkt dus alsof je ‘geketend’ bent en je de armband niet zomaar af kunt doen. Een slavenarmband straalt luxe uit, mede omdat ze traditioneel alleen in echt goud gemaakt werden. Let bij het kopen van een harde band op dat de maat juist is. Je moet de armband net niet over je hand af kunnen doen.

Fantasiearmband
Er zijn ook vele fantasiearmbanden in goud beschikbaar. Neus maar eens in de etalage van de juwelier of online. Er zijn mooie banden in verschillende materialen beschikbaar. Multi-metaal is dit jaar in de mode, maar er zijn ook schakelarmbanden in alle soorten en maten te krijgen. Een sieraad van hoge kwaliteit goud kan je dag en nacht dragen, zelfs onder de douche.

Bedelarmband
Een trend die al een aantal jaren veel wordt gezien is de opvolger van de traditionele bedelarmband waarop een variatie van kralen gedragen kan worden. Deze kralen worden ook wel beads genoemd en zijn in veel verschillende kleuren en designs te krijgen. Zo kan je de armband ieder seizoen uitbreiden met nieuwe ontwerpen of gekleurde beads.

Related Posts