Every Piece of Jewelry Tells a Story…

Leesbrillen en de strijd tegen migraine

Het zal je echt verbazen hoeveel mensen er last hebben van regelmatige migraine. Ineens voelen we de druk op ons voorhoofd langzaam opspelen. Vaak is het dan al te laat om een ibuprofen in te nemen die de pijn allemaal een beetje zou kunnen verzachten. We lijken ons er na een tijdje allemaal maar een beetje bij neer te leggen en zullen ons toch echt aan ons lot moeten overlaten. Want met migraine, dan kan men vaak niet echt meer productief zijn. Een kamer zonder al te veel lichtinval is dan wenselijk: mensen gaan er op bed liggen en wachten noodlottig af tot de pijn eindelijk eens een keertje wegtrekt. Hoewel migraine echt verschillende en uiteenlopende oorzaken kan hebben, wordt er wel eens over het hoofd gezien dat een migraineaanval ook veroorzaakt kunnen worden door de absentie van goede leesbrillen. We leggen graag aan je uit hoe dit werkt.

Leesbrillen tegen fronsen

Je bent er misschien aan gewend geraakt dat je de hele tijd moet fronsen terwijl je teksten aan het lezen bent, misschien lees je wel helemaal niet zo vaak en valt het je nog minder op. Het is in ieder geval niet normaal om tijdens het lezen te fronsen: dit is juist het teken dat leesbrillen nodig zijn. Wanneer je met je ogen gaat knijpen om meer focus te krijgen op de tekst die je aan het lezen bent, dan leg je logischerwijs een grote druk op je voorhoofd. Wanneer je dit dan voor langere tijd aan het doen bent, dan krijg je als het ware een soort spierpijn op je voorhoofd die uitloopt op een migraine bui. 

Dit is ontzettend energie slopend en leesbrillen kunnen de impuls voor deze frons juist actief tegengaan. Je hebt eindelijk helder zicht en hoeft niet meer te fronsen. Op die manier ben je een migraineaanval die hierdoor veroorzaakt wordt juist voor. Je zult dan niet door de pijn moeten heen slapen en je kunt gewoon door met de orde van de dag.

Leesbrillen zijn onmisbaar voor studenten

Vooral studenten moeten veel teksten lezen voor de studie. Artikel na artikel wordt opgegeven om voor te bereiden op de volgende les. Van studenten wordt al ontzettend veel energie gevraagd, en wanneer deze studenten dan niet de juiste leesbrillen aanschaffen, dan verdoen zij kostbare energie die ook in de studie gestoken kan worden. Stel nou dat je als student gewoon een hele dag uitgeschakeld bent door een sterke migraineaanval, dan mis je gelijk een hele dag aan tijd om je voor te bereiden op je les. Misschien moet je zelfs wel een college of een meeting met je studiegroep ervoor afzeggen. Het aanschaffen van de juiste leesbrillen is daarom voor studenten essentieel en ook gelijk een investering in een efficiĆ«ntere tijdsverdeling. 

Het investeren waard

Het mag misschien wel zo zijn dat de gemiddelde student het liefst zo min mogelijk uitgeeft, omdat het studeren al vrij duur is. Echter, het aanschaffen van leesbrillen is een investering waar men niet op mag besparen. Het gaat tenslotte om de gezondheid van de student. 

Related Posts